Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο και απίστευτα φρικιαστικό ακόμα και σαν σκέψη, όμως για αρκετές κοινωνίες της Αφρικής (και ιδίως του Καμερούν) οι πρακτικές της μείωσης ή της εξαφάνισης με βασανιστικό τρόπο του στήθoυς των μικρών κοριτσιών είναι κάτι αρκετά διαδεδομένο.

Το φαινόμενο μάλιστα έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη, και ιδίως στην Βρετανία, όπου ζουν πολλοί μετανάστες από την Αφρική και που πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια αρκετά τέτοια περιστατικά. 

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Indepentent το «σιδέρωμα του στήθoυς» είναι πλέον ένα κοινό φαινόμενο που έχει περάσει και στην Βρετανία, καθώς όπως πιστεύεται εκατοντάδες αφρικανές μητέρες βασανίζουν της ανήλικες κόρες τους για να μην αποκτήσουν μεγάλο στήθoς. Για να το επιτύχουν αυτό χρησιμοποιούν κάθε είδους μέθοδο από το ισχυρό δέσιμο με ταινίες και το σφίξιμο με πυρωμένες πέτρες, μέχρι το «κάψιμο» του στήθoυς με καυτές σπάτουλες. 

Όπως πιστεύεται υπάρχουν πάνω από 1.000 μικρά κορίτσια στην Βρετανία (και ποιός ξέρει πόσα ακόμα στην υπόλοιπη Ευρώπη) τα οποία υπομένουν αυτού του είδους τα βασανιστήρια. Μάλιστα οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην χώρα καλούν την κυβέρνηση να κυρήξει αυτές τις ενέργειες ως πράξη βασανισμού και να διώκονται από τις αρχές. 

Ο λόγος που οι μετανάστες από την Αφρική κάνουν αυτού του είδους τα βασανιστήρια είναι για να μην μεγαλώσει το στήθoς των ανήλικων κοριτσιών ώστε να γίνουν ελκυστικές και προχωρήσουν σε σχέσεις με μεγαλύτερους άνδρες. Μία ανεπιθύμητη γέννα θεωρείται απαγορευτικό για τα ήθη αυτών των οικογενειών και έχουν βρει αυτόν τον τρόπο για να τον σταματήσουν. 

Το βάρβαρο αυτό έθιμο βρίσκεται σε εξάπλωση στην Αφρική, και ιδίως στο Καμερούν, όπου όπως υπολογίζεται πάνω από τέσσερα εκατομμύρια είναι οι γυναίκες θύματα. Μάλιστα υπολογίζεται ότι περίπου 4 στα 10 κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο υπόκεινται σ’ αυτόν τον βασανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:
loading...
Δημοσιεύτηκε: 2:58 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
Περισσότερα: ,


Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες
Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!