Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

To news247 παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα ποια είναι τα hypermerket Carrefour, σε 19 πόλεις, που συμπεριλαμβάνονται στην συμφωνία με τον Σκλαβενίτη. Προβλήματα με τους εργαζόμενους στην Carrefour, λόγω καθυστερήσεων πληρωμών.

Προστίθεται κάθε εβδομάδα και ένα κομμάτι στο παζλ της συμφωνίας Σκλαβενίτη Carrefour και στα ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί. Έτσι μετά από την ενημέρωση που υπήρχε προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού την περασμένη εβδομάδα το news247 παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα τα 33 hypermarket Carrefour που θα περάσουν στην κοινή εταιρεία με τον Σκλαβενίτη όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Έαν έχουν βάση οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στην αγορά, ότι τα καταστήματα στις 19 πόλεις θα μετονομαστούν σε Σκλαβενίτης, θα έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη μαζική έξοδο του σήματος της έως τώρα αθηνοκεντρικής αλυσίδας. Σε επίπεδο λιανεμπορίου σήμερα κατάστημα Σκλαβενίτης εκτός Αττικής λειτουργεί μόνο στην Κόρινθο ενώ σε επίπεδο χονδρεμπορίου έχει πανελλαδική παρουσία με τα The Mart και σε επίπεδο συμμετοχής στην Κρήτης με τα Χαλκιαδάκης.

Σε ότι αφορά τον όμιλο Carrefour προσπαθεί να ξαναμπεί σε ρυθμούς κανονικότητας. Παρόλα αυτά την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις σε πληρωμές υπαλλήλων κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την Παρασκευή να υπάρξει ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στον όμιλο Carrefour. Σχετικά με το θέμα των καθυστερήσεων στις πληρωμές αναφέρει η ανακοίνωση απευθυνόμενη στους εργαζόμενους : Θεώρησε, αν μη τι άλλο, αποτέλεσμα της καθημερινής αγωνιστικής παρέμβασης τόσο του ίδιου του Δ.Σ. όσο και του συνόλου των Παραρτημάτων και των  εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα: α)την καταβολή άμεσης προκαταβολής από τις 31/03/2016 σε εκατοντάδες εργαζόμενους, β)την καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της μισθοδοσίας την Πέμπτη 07/04/2016 και ολόκληρου σε κάποιες κατηγορίες και γ)την κατηγορηματική δέσμευση του ίδιου του Μαρινόπουλου ότι είναι η τελευταία φορά που υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα και ότι το υπόλοιπο μέρος της μισθοδοσίας θα καταβληθεί αυστηρά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα το Σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους “να ατσαλωθούν ακόμη περισσότερο μέσα από το Σωματείο μας (...)αγνοώντας τους διάφορους διασπαστές, προβοκάτορες αλλά και καπηλευτές των αγώνων και της αγωνίας μας, μέσω και των συνδικαλιστικών παραμάγαζων που έχουν στήσει”.
Το τελευταίο φαίνεται να αποτελεί αιχμή κατά της “ΔΑΣ Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Carrefour - Μαρινόπουλος - DIA» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) η οποία στήριζε την σύσκεψη εργαζομένων που είχε καλέσει την Κυριακή ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για την συνεργασία Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη.
loading...
Δημοσιεύτηκε: 3:14 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
Περισσότερα: ,


Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες
Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!