Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Μια νέα ασθένεια μεταφέρθηκε από την Αφρική στη Νότια Αμερική, που τρομοκρατεί τους πάντες στο πέρασμά της. Αποκαλείται ιός Zika, και έγκυες γυναίκες που προσβάλλονται από το περίεργο στέλεχος του ιού, συχνά γεννάνε νεογέννητα που υποφέρουν από ανίατη μικροκεφαλία, που σημαίνει ότι έχουν μικρό εγκέφαλο. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά θα χρειαστούν φροντίδα εφόρου ζωής.

Και ο αριθμός των ατόμων που προσβάλλονται μεγαλώνει συνεχώς. Βρέθηκε για πρώτη φορά το 2014 στη Βραζιλία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, και καταγράφτηκαν 147 περιστατικά στη Βραζιλία στη διάρκεια του έτους. Το 2015 καταγράφτηκαν 2.782 περιστατικά. Περίπου 40 άτομα έχουν πεθάνει έκτοτε.

Ενώ κανείς δε γνωρίζει πως έφτασε ο ιός στη Νότια Αμερική, γνωρίζουμε ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.

1

Τα συμπτώματα για τις εγκυμονούσες περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, εξανθήματα, πυρετό και πόνο στις αρθρώσεις.

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, η κυβέρνηση της Βραζιλίας συνιστά σε όσες γυναίκες θέλουν να συλλάβουν, πρέπει να περιμένουν μέχρι να περιοριστεί το ξέσπασμα του ιού.

2

Αν οι γυναίκες είναι ήδη έγκυες, οι αρχές συνιστούν να καλύπτουν όσο περισσότερο δέρμα είναι δυνατόν και να εφαρμόζουν συχνά εντομοαπωθητικό. Οι εγκυμονούσες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο εγκυμοσύνης βρίσκονται στο μεγαλύτερο κίνδυνο.

Από τον Οκτώβριο του 2015, ο ιός έχει βρεθεί στη Κολομβία, το Ελ Σαβαδόρ, τη Γουατεμάλα, το Μεξικό, τη Παραγουάη, το Παναμά, το Σουρινάμ, τη Βενεζουέλα και φυσικά στη Βραζιλία. Πλέον έχει φτάσει στο Πουέρτο Ρίκο.

3
Δημοσιεύτηκε: 11:48 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
loading...
Περισσότερα: ,


Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες
Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!