Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Ο ΑΖΟΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περιοχές της Ελλάδας πιθανολογεί το Greek-Weather.Org πως θα θαφτούν κυριολεκτικά από τόνους
χιονιού μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, από ένα ισχυρό πολικό βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί βόρεια της Ελλάδας και σε συνδυασμό με χαμηλές θερμοκρασίες ίσως δώσει ιστορικό χιονιά στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, πάει να εμφανιστεί ένας χιονιάς που θα επηρεάσει ιδιαίτερα τη βόρεια Ελλάδα όπως χρονιές σαν το 1968, το 1988, το 1995 και το 2001 όπου χιόνιζε 4-5 μέρες συνεχόμενα. Τέτοια συστήματα προκύπτουν από έναν συνδυασμό καιρικής διάταξης πάνω από την Ευρώπη.

Ο συνδυασμός αυτός προκύπτει από την άνοδο του ισχυρού αντικυκλώνα με την ονομασία Αζορικός, ο οποίος όταν ανέρχεται πάνω από την Ισπανία και την Αγγλία, πιέζει ουσιαστικά το πολικό ψύχος και τα βαρομετρικά χαμηλά από τη βόρεια Ευρώπη και τον βόρειο Ατλαντικό προς την κεντρική και κυρίως ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο, έγινε σε μεγάλο βαθμό το 2001 στη βόρεια Ελλάδα όπου χιόνιζε για 5 συνεχόμενες μέρες και σημειώθηκαν πολλές χιονοθύελλες από τη


 Θεσσαλία και βορειότερα, ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη. Μία τέτοια διάταξη είναι δυνατό πάντως να δώσει έναν μεγάλο χιονιά διαρκείας σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας αλλά και πολλές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα σε όλη γενικότερα τη χώρα μας με θυελλώδεις βοριάδες. Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει μεταξύ 15-25 Ιανουαρίου, με πιθανότητα 60-65%, ενώ και όλα τα μοντέλα πρόβλεψης καιρού συμφωνούν σε αυτό.

Θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 10-11 Ιανουαρίου για να σιγουρευτεί η τάση αυτή που δείχνει η γνωστή ιστοσελίδα αλλά και τα Αμερικάνικα μοντέλα πρόγνωσης καιρού...
Δημοσιεύτηκε: 12:09 π.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
loading...
Περισσότερα: ,

Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες - Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!