Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Πόσο συχνά οι άνδρες αναρωτιούνται κατά πόσο το μέγεθος του πeους τους είναι φυσιολογικό και για τις πιθανότητες αυτό να ικανοποιεί πλήρως την σύντροφό τους;

Αφήνοντας στην άκρη την ανδρική ανασφάλεια, το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων δίνει την απάντηση για το «φυσιολογικό» μήκος ανά ηλικία και αναλύει τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοσή του.

Η μικροφαλλία –για την οποία γίνεται λόγος χωρίς να καλά καλά να γνωρίζουν το τι ακριβώς είναι- αποτελεί συχνό πείραγμα μεταξύ ανδρών. Οι επιστήμονες όμως, δίνουν μια ολοκληρωμένη απάντηση για την εν λόγω πάθηση καταλήγοντας πως όταν σε ένα τεντωμένο πeος, το μήκος του είναι μικρότερο από 2,5cm –τυπικές αποκλίσεις (SDs) από το μέσο όρο για την ηλικία του άντρα– αυτό ονομάζεται μικροφαλλία.

Σε τελειόμηνα νεογνά, η μέση τιμή του μήκους του πeους είναι 3,5cm. Όταν σε ένα νεογνό το πeος του είναι μικρότερο από 2 έως 2,5 cm (2,5 SDs κάτω του μέσου όρου) θεωρείται ότι έχει μικροφαλλία. Η μέση τιμή του μήκους του πeους σχετίζεται με την ηλικία, και υπάρχουν ειδικοί πίνακες που το καθορίζουν.

Συχνά συμβαίνει τα αγόρια στην εφηβεία να ανησυχούν για το μήκος του πeους τους και να προσέρχονται στον γιατρό για αξιολόγηση.

Στην πλειονότητα, έχουν φυσιολογικό πeος, ενώ η παχυσαρκία, που συχνά συνυπάρχει, δίνει την ψευδαίσθηση του μικρού πέους, επειδή αυτό κρύβεται μέσα στο λίπος του τριχωτού τρίγωνο πάνω από το πeος.

Στον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε το φυσιολογικό μέγεθος του πeους ανά ηλικία.
Αυτό είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους ανά ηλικία – Μήπως ξεπερνάς τις προσδοκίες της;
Δημοσιεύτηκε: 7:51 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
loading...
Περισσότερα: ,

Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες - Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!