Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Ας είμαστε ειλικρινείς: Σκέφτεστε το βούρτσισμα όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας; Είναι κάτι τόσο συνηθισμένο που το πιθανότερο είναι να σκεφτόμαστε εντελώς άλλα πράγματα όταν το κάνουμε.

Το ότι χαλάνε όμως τα ούλα και τα δόντια είναι εκεί για να μας υπενθυμίζει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Γι’αυτό ίσως να είναι καλό να ξεκινήσουμε με κάποια βασικά πράγματα.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς είναι ο σωστός τρόπος να πλένουμε τα δόντια μας.

1. Η σωστή οδοντόβουρτσα3
Χρειάζεστε μία οδοντόβουρτσα που να είναι σχετικά μαλακή. Εάν είναι πολύ σκληρή μπορεί να κάνει κακό στα ούλα σας. Μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ίσως είναι καλή επιλογή, ιδιαίτερα αν έχετε πρόβλημα στα χέρια και τους ώμους σας.
2. Σταματήστε το χρόνο
4
Είναι καλό να πλένουμε τα δόντια μας δύο φορές τη μέρα, 2 λεπτά τουλάχιστον την κάθε φορά. Χωρίστε το στόμα σας σε τέσσερις περιοχές και δώστε 30 δευτερόλεπτα σε κάθε περιοχή.
3. Απλά χαλαρώστε
5
Είναι πολύ σημαντικό να μην ασκείτε μεγάλη πίεση στα δόντια σας και να μην τα πλένετε πολύ συχνά. Πρέπει να είστε ευγενικοί μαζί τους, η υπερβολή δεν κάνει καλό.
4. Διαλέξτε σοφά την οδοντόκρεμά σας
6
Κάποια λευκαντικά προϊόντα μπορούν να κάνουν κακό στα δόντια σας. Να είστε προσεκτικοί και μην τα χρησιμοποιείτε συχνά. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα.
5. Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση
7

Το πώς τα βουρτσίζετε είναι το ίδιο σημαντικό με το πόσο συχνά τα βουρτσίζετε. Προσέξτε να έχετε 45 μοίρες γωνία με τα ούλα σας και να βουρτσίζετε κάθε επιφάνεια του δοντιού.
6. Χρησιμοποιήστε ποικιλία
8
Εάν πλένετε τα δόντια σας πάντα με τον ίδιο τρόπο, πολύ πιθανό να βαρεθείτε και να τα πλένετε μηχανικά. Αλλάζοντας τον τρόπο που τα πλένετε θα δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στα δόντια σας και θα είναι πιο καλά προστατευμένα.
7. Προσέξτε την οξύτητα του φαγητού σας
9
Το όξινο περιβάλλον είναι διαβρωτικό για τα δόντια σας. Καλύτερα να περιμένετε λίγο πριν πλύνετε τα δόντια σας, αφού έχετε φάει κάτι όξινο, γιατί αλλιώς είναι πιθανό να τους κάνετε μεγαλύτερο κακό, παρά καλό.
8. Καθαρίστε την οδοντόβουρτσά σας
10
Δεν χρειάζεται να την αποστειρώσετε. Το να την σκουπίζετε καλά είναι αρκετό για να απομακρύνεται υπολείμματα και βακτήρια. Αφήστε την όμως να στεγνώσει καλά.
9. Σωστή θέση της οδοντόβουρτσας
11
Το μπάνιο δεν είναι και το καλύτερο μέρος για την οδοντόβουρτσα. Πρέπει να είναι όρθια και να μην έρχεται σε επαφή με άλλες οδοντόβουρτσες. Προσοχή μην την έχετε κοντά στη λεκάνη της τουαλέτας γιατί με το καζανάκι απελευθερώνονται σωματίδια στην ατμόσφαιρα.
10. Να αλλάζετε τακτικά την οδοντόβουρτσά σας
12
Μία καινούργια οδοντόβουρτσα είναι πιο αποδοτική. Είναι καλό να την αλλάζετε κάθε 3 με 4 βδομάδες ή μέχρι να χάσει αρκετές τρίχες και την ευλυγισία της.
Δημοσιεύτηκε: 8:02 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
loading...
Περισσότερα: ,


Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες
Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!