Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Και όμως! Υπάρχει τρόπος να χάσετε κιλά χωρίς να αλλάξετε καθόλου τη δίαιτά σας ή να χρειαστεί να περάσετε ώρες στο γυμναστήριο!

Μία νέα μελέτη έδειξε ότι αν παρακολουθείς τον εαυτό σου να τρώει ανθυγιεινά, μπροστά σε έναν καθρέφτη, θα το βρεις λιλγότερο νόστιμο και θα δυυσκολευτείς να το ξαναφάς.

Η καθηγήτρια  καταναλωτικής συμπεριφοράς  και λήψης αποφάσεων Ata Jamie, χρησιμοποίησε δύο ομάδες προπτυχιακών φοιτητών, προκειμένου να συμπεράνει αν το γεύμα μπροστά στον καθρέφτη επηρέαζε τον τρόπο με τον οποίο έτρωγε το κάθε γκρουπ.

Οι μισοί από τους 185 φοιτητές έτρωγαν αντικρύζοντας έναν καθρέφτη, ενώ οι άλλοι μισοί χωρίς να κοιτάνε την αντανάκλασή τους!

Από κάθε φοιτητή ζητήθηκε να διαλέξει ανάμεσα σε ένα κομμάτι τούρτα και μία φρουτοσαλάτα, ανάλογα με το τι προτιμούσε. Στη συνέχεια ρωτήθηκαν αν θα ξαναέτρωγαν το ίδιο φαγητό! Απ'ότι φαίνεται, οι φοιτητές που έφαγαν την τούρτα μπροστά σε καθρέφτη είχαν λιγότερη επιθυμία να ξαναφάνε, ενώ όσοι επέλεξαν τη σαλάτα δεν παρουσίασαν κάποια αλλαγή στις προτιμήσεις τους.

"Δεν θέλεις να βλέοπεις τον εαυτό σου να τρώει ανθυγιεινά γιατί δεν ταιριάζει με τα πρότυπα υγιεινής διατροφής."
Δημοσιεύτηκε: 11:20 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
loading...
Περισσότερα: , ,

Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες - Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!