Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Ο 74χρονος Σταύρος Πασπαράκης γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς Κρητικούς. Ο πατέρας του ήταν από ένα χωριό του Ρεθύμνου, η μητέρα του από την Επισκοπή Ηρακλείου, αλλά δεν τη γνώρισε ποτέ αφού μωρό ήταν ο ίδιος όταν πέθανε. Τον μεγάλωσε η θεία του.

Στη ζωή του πάντως αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και κακουχίες. Και μέσα σε όλα, η ανοδική του πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο διεκόπη «βιαίως» όταν ενεπλάκη σε μια ποινική υπόθεση αγοροπωλησίας εικόνων και για την οποία εξέτισε 12ετή ποινή φυλάκισης στις φυλακές Αλικαρνασού, όπου όμως και πάλι έδειξε τον ευαίσθητο χαρακτήρα του και το ταλέντο που είχε. Εκεί οργάνωσε τα τμήματα της λαϊκής επιμόρφωσης, εργαστήρια ζωγραφικής «βγάζοντας» πολλούς μαθητές!

Ο Πασπαράκης είχε κάνει 3 γάμους στη ζωή του και απέκτησε δύο κόρες: την Αγάπη και τη Μαριλένα. Μάλιστα στον πρώτο του γάμο κουμπάροι ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Νταλάρας, στο δεύτερο οι Γ.Βόγλης και Ν.Ψιλάκης και την τρίτη φορά τον πάντρεψε ο Γ.Ζουγανέλης. Η κηδεία του θα γίνει στην Αθήνα…

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΑΥΡΑΚΑ!! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ!!

Μουσική και τη ζωγραφική. Τον ανακάλυψε ο Μαρκόπουλος και έκαναν μαζί τον «ήλιο τον πρώτο» τον οποίο και τραγούδησαν μαζί με τη Δημητριάδη. Έκανε κι άλλες μεγάλες επιτυχίες με τον Μαρκόπουλο, τον Κουνάδη, τον Καπλάνη.

Δημοσιεύτηκε: 8:15 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
loading...
Περισσότερα: ,


Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες
Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!