Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Ένα γλυκό που θα σε κάνει να σταθείς μπροστά από την πόρτα του ψυγείου και να σκεφτείς σοφά πριν την ανοίξεις για να πάρεις το οτιδήποτε από μέσα.

Διότι εάν την ανοίξεις και το δεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ένα θα φέρει το άλλο… θα φας πρώτα ένα λεπτό κομμάτι για να μην καταβληθείς από τύψεις και μετά ένα δεύτερο γιατί το πρώτο ήταν τόσο λεπτό που δεν πιάνεται.

Αποθηκεύστε την συνταγή κοινοποιώντας - Κάντε κλικ ΕΔΩ

Υλικά

600 γραμμ. nutella ή μερέντα
400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας)
60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.

Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης, διαφορετικά βουτυρώνουμε πρώτα τη φόρμα μας και κατόπιν τη στρώνουμε με λαδόκολλα.

Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Δημοσιεύτηκε: 7:42 μ.μ.
Περισσότερα: ,

7 σχόλια:

  1. Ωραία συνταγή αλλά ΔΕΝ είναι δική σας! Άραγε θα σταματησετε ποτέ όλοι εσείς να πέρνετε αναρτήσεις και φωτογραφίες από άλλους bloggers; Μα δεν έχετε καθόλου φαντασία;;;Γνωρίζετε μήπως τι πάει να πει πνευματικά δικαιώματα;;;; Πως αυτό που κάνετε 'ειναι παράνομο;;; Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα όμως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα την παρθενογεννηση..αυτο το φτιαχναμε το 80' στους προσκοπους.. Την εχεις και κατοχυρωμενη?

      Διαγραφή
    2. Ο αλλος την εχει δει συντακτης τι να λεμε τώρα... τι βλακας

      Διαγραφή
  2. να εβαζες τοτε τη δικια σου φωτογραφια απο τους προσκοπους παλιοκλεφτη!!! Που σιγα μην ησουν προσκοπος εσυ.. Οι προσκοποι εχουν τιμη.. ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΑΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν μιλησεις και αρχισεις να βριζεις θα επρεπε να σκεφτεσαι λιγακι. Πρωτα απ ολα ειμαι επισκεπτης και δευτερων το οτι εχεις εκτελεσει μια συνταγη δεκαετιων δε σε καθιστα και πνευματικο δημιουργο βλεπε Ν2121/1993 αρ.2 . Αν η φωτογραφια ειναι δικη σου ειναι αλλο θεμα. Τωρα ποιος ειναι κλεφτης της συνταγης και ποιος προσκοπος μπορουν το κρινουν αλλοι. Και.κατι αλλι αν θες να μιλησουμε και ονοματα θα ειμαι εδω...μονο που θα λυπηθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε να βαλουμε και την αυθεντικη πηγη ε?
    http://theonewithallthetastes.com/2015/04/nutella-biscuit-cake.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα site/blog που λειτουργεί ως aggregator άρθρων από άλλες ιστοσελίδες/blogs, θα πρέπει
    - αν δεν δίνεται η σχετικά άδεια αναδημοσίευσης από τους όρους χρήσης της σελίδας από την οποία θέλει να αναπαράγει περιεχόμενο και
    - αν δεν έχει πάρει άδεια αναδημοσίευσης κειμένων και φώτο από εκεί που θέλει με ένα μήνυμα......
    τουλάχιστον να αναφέρει την πηγή του.

    Το να γράφετε στους όρους σας ότι όποιου η πνευματική ιδιοκτησία θίγεται από τις δημοσιεύσεις σας να σας ζητήσει ο ίδιος και θα αφαιρέσετε ότι τον αφορά ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ γιατί όπως καταλαβαίνετε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ο κάθε αρθρογράφος/φωτογράφος να ψάχνει μονίμως για το ποιός και που μπορεί να έχει αναδημοσιευθεί ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ του και το χειρότερο ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ η κάθε δουλειά του.
    Αυτά πάντα στα πλαίσια του καλού και fair blogging, για όποιον θέλει να το ακολουθήσει.
    Αν και θα έπρεπε ΟΛΟΙ να το ακολουθούν, όπως και ΄χει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στηρίξτε μας με ένα απλό like... Ευχαριστούμε!