Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Το δικαστήριο δικαίωσε με απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών...
την οικιακή βοηθό της δημοσιογράφου Ειρήνης Νικολοπούλου, καθώς έκρινε ότι η πρώην παρουσιάστρια της προκάλεσε ψυχολογική βλάβη και την διέσυρε κατηγορώντας την αδίκως ότι αφαίρεσε χρήματα από το ταμείο της εταιρείας συμφερόντων της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του iciao.gr  πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη που κρατάει πολλά χρόνια μεταξύ των δυο πλευρών και προκάλεσε μάλιστα, το ενδιαφέρον των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, με τις αγωγές και μηνύσεις να ακολουθούν και από τις δυο πλευρές. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η δημοσιογράφος να αποζημιώσει την οικιακή βοηθό, Χριστίνα Τοντόροβα, με ποσό ύψους 10.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Μουτάφη: Την ώρα που μου έσπαγε τα πλευρά, είδα όλους αυτούς που δεν ζουν

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το 2004, οπότε και η Ειρήνη Νικολοπούλου διαπίστωσε κλοπή στην εταιρεία της «About Media ΕΠΕ», αφού έλειπαν από συρτάρι γραφείου 4.170 ευρώ. Στην κατάθεσή της στην Ένορκη Εξέταση, κατηγόρησε -αυθαίρετα όπως αποδείχτηκε- την οικιακή βοηθό της ως βασική ύποπτο της κλοπής με αποτέλεσμα να συνταχθεί κατηγορητήριο εις βάρος της το 2007.

Η κατηγορούμενη απάντησε με αγωγή και μετά από συνεχείς αναβολές, το δικαστήριο αποφάνθηκε για την αθωότητα της Χριστίνας Τοντόροβα και την αποζημίωσή της. Η δυσφήμηση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στην οικιακή βοηθό

Το κακό όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικιακής βοηθού που διαμένει από το 2000 νόμιμα στη χώρα μας, είχε ήδη συμβεί: η Ειρήνη Νικολοπούλου διέδωσε σε ιδιοκτήτες σπιτιών στα οποία εργαζόταν η Χριστίνα Τοντόροβα ότι είναι «κλέφτρα», με αποτέλεσμα η τελευταία να χάσει τους περισσότερους πελάτες της, δημιουργώντας της σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αλλά και, τελικά, ψυχολογικά προβλήματα.

«Η ψευδής κατηγορία μου δημιούργησε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να ζω μια ανεπανόρθωτη ψυχική κατάσταση και μεγάλη στεναχώρια, που έχει σαν άμεση συνέπεια τη σοβαρότατη ηθική βλάβη της προσωπικότητάς μου. Αναγκάστηκα να θεραπευθώ σε ειδική μονάδα ψυχοθεραπείας όπου διαγνώστηκε ότι πάσχω (σ.σ. μεταξύ άλλων) από κατάθλιψη, αϋπνία, μειωμένη ικανότητα και υποτροπιάζοντα επεισόδια του αυτοκτονικού ιδεασμού και σκέψεων», αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε η Χριστίνα Τοντόροβα.

Οι απειλές με απέλαση

Μάλιστα, η Ειρήνη Νικολοπούλου σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικιακής βοηθού, δεν δίστασε να την απειλήσει ακόμα και με… απέλαση, επικαλούμενη την ιδιότητα του συντρόφου της! Δεδομένου δε ότι από ένα σημείο και μετά ήθελε να αποφύγει την… καταδίκη της ΕΣΗΕΑ, απέστειλε εκ των υστέρων υπόμνημα στο οποίο τελικά ανέφερε ότι… η Χριστίνα Τοντόροβα είναι αξιόπιστη και δεν την θεωρεί «κλέφτρα».

Η ανακοίνωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Κωνσταντίνα Κούνεβα η οποία μεταξύ των άλλων επισημαίνει ότι: «Η δημοσίευση αυτής της μαρτυρίας, που τουλάχιστον είχε ένα αίσιο δικαστικό τέλος, ελπίζουμε να αποτελέσει κίνητρο και για άλλους εργαζόμενους και μετανάστες να τολμήσουν, να καταγγείλουν, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Ως ευρωβουλευτής, με τους συνεργάτες μου, παρακολουθούμε στενά κι άλλες υποθέσεις οικονομικών μεταναστριών και μεταναστών που έχουν πέσει θύματα αδικίας, αυθαιρεσίας, ακόμη και κακοποίησης, όπως η Αναστασία στην Ιστιαία Εύβοιας. Κι εύχομαι και γι’ αυτές να έχουμε την ίδια κατάληξη δικαίωσης».
Δημοσιεύτηκε: 1:42 μ.μ.
Περισσότερα: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στηρίξτε μας με ένα απλό like... Ευχαριστούμε!