Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Σε ένα ακόμη κήρυγμα μίσους, όπως μας έχει συνηθίσει προχώρησε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ανήμερα της Κορύφωσης του Θείου Δράματος.

Η καθιερωμένη ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας κατά τη συνάντηση των επιταφίων του κέντρου του Αιγίου σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στο κοινό που την παρακολούθησε, καθώς το περιεχόμενό της μόνο σε ...Άγιες μέρες δεν παρέπεμπε. Με φωνή στεντόρεια και αρκούντως αυστηρή, ο ίδιος λοιδωρώντας τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για την επερχόμενη απόφασή του να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και να αντικατασταθεί με το μάθημα της Θρησκειολογίας, του ευχήθηκε να...σαπίσει το χέρι του (!) αν τολμήσει να υπογράψει τέτοιο διάταγμα.

Όσον αφορά σε ομάδα αθέων που μέσω facebook καλούσαν τη Μεγάλη Παρασκευή σε δείπνο με κρεοφαγία σε διάφορες πόλεις της χώρας, τους ευχήθηκε να δηλητηριαστούν και να ...τρυπήσει το στομάχι τους!

"Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν! Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου" σημείωσε ο Αμβρόσιος.

Μια γυναίκα από το πλήθος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας δύο φορές: "Αυτό δεν είναι αγάπη!"

Ο Αμβρόσιος της απάντησε οργισμένος φωνάζοντας από το μικρόφωνο: "Την ξέρω εγώ την αγάπη καλύτερα από σένα"...

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 6' 30΄΄

loading...
Δημοσιεύτηκε: 10:57 μ.μ.
Εδώ σχολιάζεις εσύ!
Περισσότερα: , ,


Κάντε like στην σελίδα μας για να ενημερώνεστε 24 ώρες
Αν έχετε κάνει αγνοήστε το! Ευχαριστουμε !!